woensdag 20 oktober 2010

South Oxhey

Jullie hebben al het nodige gezien van ons huis en van de school, nu iets over de wijk waar we wonen. 
Het heeft even geduurd voor we het doorhadden, maar 'South Oxhey' is eigenlijk een wijk van Watford (een plaatsje ten noorden van Londen). Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd om snel aan de woningnood tegemoet te kunnen komen. Daardoor heeft de wijk weinig 'karakter,' er staan veel soortgelijke huizen. Er zijn veel appartementencomplexen of flats en verder: rijtjeshuizen. Eigenlijk net een soort Vinex-wijk:)



Er is een winkelcentrumpje met een paar supermarktjes en wat Blokker-achtige winkels, ook is er een postkantoor. Vlakbij is een station van de London Overground, maar dat station gebruiken we meestal niet, omdat het op een onhandige manier aan het metrosysteem verbonden is. Als we fietsen naar het metrostation in Northwood, zijn we beter uit. Ook zijn er een paar parken vlakbij, in een ervan heeft Bart zo'n 15 jaar geleden een ongelukje gehad met een golfclub (voor wie de foto's hebben gezien…).


We hebben de indruk dat er in de wijk relatief veel mensen wonen met problemen op het gebied van werk, gezin of financiën. De kerk waar we ons bij gaan aansluiten (South Oxhey Baptist Church) heeft een sterke verbondenheid met de gemeenschap. Daar hopen we veel van te leren.


Hetgeen waar South Oxhey verder nog om bekend staat is het South Oxhey Community Choir. Kennelijk is er een tv-serie op de BBC waarbij ene Gareth Malone een uitdaging aangaat rondom het thema 'koor.' In 2009 heeft hij in dat kader het South Oxhey Community and Youth Choir opgezet. Het schijnt een groot succes te zijn geweest. Ik ga zeker een keer bij een repetitie kijken!

3 opmerkingen:

  1. Het is een hele kunst om elke keer zo iets lezenswaardigs te schrijven. Alweer gelukt!!! En alweer met prachtige foto's. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn blij jullie genieten het zoveel!! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen