woensdag 6 oktober 2010

Fietsen

Als echte Nederlanders hebben we onze fietsen meegenomen en verplaatsen we ons daar zoveel mogelijk op. Gezond en goedkoop.


Engelsen zijn echter niet zo erg gewend aan fietsen. Dus is er bij ons in de buurt maar 1 echt fietspad (gelukkig gaat dat wel helemaal naar de grote supermarkt waar we een keer per week boodschappen doen). Verder moet je dus gewoon op de weg fietsen. En niet te vergeten: links!!!
Op zich gaat dat wel goed, maar in de spits moeten we soms voorzichtig tussen de auto's door navigeren. Als het donker is, of het regent, wapenen we ons met extra's lichtjes en een veiligheidshesje.


Een ander aspect aan het fietsen in onze buurt zijn de heuvels. Van ons huis naar school is het ruim 4 kilometer fietsen, maar het gaat letterlijk op en neer. Op de heenweg zit er in de eerste 900 meter een flinke klim, op de terugweg komt er een na zo'n 1500 meter. De eerste dagen kwam ik bijna niet boven, nu gaat het al iets beter. Maar aan het eind van de klim haal ik maximaal 8km/uur. Dus kan je bijna net zo goed lopen. Gemiddelde snelheid over dit stukje: 15km/uur:)


Na een steile helling is het tijd voor de afdaling. Die gaat geregeld gepaard met snelheden rond de 35km/uur (en dan remmen we nog!). Op de eerste dag ging ik wel erg hard (zie foto); zo hard heb ik niet meer gedurfd.


In ieder geval is de omgeving prachtig en genieten we van de herfstkleuren. De afgelopen dagen was het weer 'zacht', heerlijk. Verder hebben we hier, zoals het Engeland betaamt, veel regen. Meestal is het 'just a drizzle', maar je kunt er erg nat van worden!

5 opmerkingen:

  1. Die weg hierboven lijkt angstig veel op de weg waarop wij fietsten toen Jos omver werd gereden en we een hele middag in het ziekenhuis doorbrachten - weet je nog, Bart?
    Heel stoer hoor, dat fietsen daar! Jullie zijn kanjers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sounds like you are getting into the swing of things! hope to talk to you guys soon! PJ and Tara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, nieuwe foto's en spannende fietsverhalen! Die 44 km is inderdaad wel errug hard... en dan ondertussen een foto maken... Dan moet je natuurlijk wel heel goed kunnen fietsen! Succes 'on the road'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Marizeth en Ewald zei
    Jullie zien zo relax uit. Denk dat deze 6mnde ook voor julle als couple hartstikke veel gaat beteken! Heel veel tijd zamen met elkaar spanderen - kwaliteit tijd, al zal het ook studeren insluit.

    BeantwoordenVerwijderen