woensdag 13 oktober 2010

Een gemiddelde schooldag

Dus hoe ziet een gemiddelde schooldag voor ons eruit? Rond half negen springen we op de fiets en ploegen we de heuvels over naar school. Na een kwartiertje zijn we er. De vroegste lessen beginnen om negen uur. Wij zeuren wel een beetje over de hoge heuvel, maar uiteindelijk hebben wij maar een korte reistijd. Veel van onze medestudenten doen er een uur of langer over om op school te komen.


Na twee lessen (of twee uur in de bieb:) hebben we 'coffee,' iedereen komt naar de dining hall voor koffie of thee. Meestal zijn er dan ook wat mededelingen. Na nog een les is het tijd voor de lunchbreak.

Lunch staat voor een warme maaltijd die op school voor ons bereid wordt. Het is een hele belevenis om allerlei Engelse gerechten voorgeschoteld te krijgen. Wat te denken van 'Steak and Kidney Pie', 'Beef goulash with potatoes and green beans', 'Roast chicken with roasted potatoes, parsnips and carrots' en desserts: 'Eton Mess' 'Lemon meringue pie' 'Orange cheesecake' en... 'Toffee pudding.' De toetjes zijn heerlijk, de hoeveelheden van het hoofdgerecht vaak wel wat te klein voor Bart...


Op dinsdagmorgen hebben we met de hele school 'Chapel.' Dat is een soort kerkdienst, waarin we veel zingen tot eer van God, naar een inspirerend verhaal luisteren en samen bidden. Gisteren mochten Bart en ik het gebed leiden, en we hebben dat in de vorm van 'Dynamic Prayer' gedaan, waarbij de ene helft van de groep zingt en de andere helft hardop bidt. Daar kwamen veel enthousiaste reacties op.


Na de lunch hebben we opnieuw lessen, tot uiterlijk net over half zes. Als we geen les hebben zitten we in de bieb te werken, of studeren piano. Tussen vijf en zes pakken we ons boeltje weer bijeen en fietsen we terug naar ons huisje in South Oxhey.


(Laatste foto is toen de schoolfoto werd genomen)

5 opmerkingen:

  1. Lieverds, wat een superverhaal. Zo blijven we helemaal bij (en blij!).Dat toetje met merengue wil ik ook wel eens proberen, klinkt lekker.
    En wat goed, dat jullie het gebed mochten leiden en dat het zo goed was. Jullie zijn kanjers!
    Veel liefs en fijne dag vandaag. Ik ga nu ook gauw werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een plezier om jullie blog te lezen, wat een leuke, bijzondere belevenissen. Fijn om zo via de blog, mail en telefoon in contact te blijven. We genieten op afstand mee! Liefs en knuffel
    (oma vindt jullie blog ook helemaal geweldig - maar reageert liever via de mail)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Bart en Ineke,
    Dankzij Tineke kan ik jullie wekenlijks volgen en ik geniet er enorm van. Jullie hebben het prachtig zo te zien en als ik het goed begrijp hoeft er 's avonds niet gekookt te worden omdat jullie op school al eten. Lijkt mij ideaal dat dat 's avonds niet meer hoeft. We leven met jullie mee hoor en ik kijk iedere week even naar jullie belevenissen.
    Hartelijke groeten, ook van Jody en tot schrijfs, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Jody en Marijke,

    Leuk dat jullie meelezen! We hopen dat het met jullie ook goed gaat. En nog bedankt voor jullie kaart!

    Groetjes, Bart en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eton mess and toffee pudding, I miss my english catering on tour!!! Small lunch, large deserts! PJ

    BeantwoordenVerwijderen