woensdag 27 oktober 2010

Lessen en proefwerken

Per week hebben we beiden zo'n 15 uur les. De vakken variëren van 'Introductie Oude Testament' tot 'Gehoortraining' en 'Koor'. Bij sommige lessen zitten we met zo'n 100 man in een collegezaal, bij andere vakken zijn de groepen veel kleiner: 5 of 6 mensen.

Over het algemeen zijn de colleges zeer inspirerend. Zo krijgen we Nieuwe Testament van Conrad Gempf, een zeer bevlogen man waar je keer op keer bij aan de lippen hangt. Het doel van zijn lessen is ons niet zozeer heel veel feitjes te leren, maar veel meer een bepaalde manier van denken ('als je methode goed is dan vertrouw ik erop dat je bij het juiste antwoord uitkomt'). Nadat we eerst Galaten en 1 Korintiërs bestudeerd hebben, zijn we nu toe aan Filemon.

De koor 'lessen' zijn op een hele andere manier leuk. Alle muziekstudenten moeten er aan mee doen, dus we zitten met een mannetje of 50. In een duizelingwekkend tempo studeren we vierstemmige Black Gospel stukken in om te laten horen tijdens het jaarlijkse LST Christmas Event. Voor Bart is het wel eens leuk om niet te hoeven dirigeren en de manier waarop de docent de repetities leidt is erg leerzaam (waar let je op, hoe laat je mensen de juiste dingen zingen, etc.).

Aan het einde van het semester sluiten we elk vak af met een Essay: een 'opstel' van ±2000 woorden waarin je een bepaalde stelling verdedigt op basis van stapels literatuur die je ervoor moet doorwerken. Per vak hebben we een literatuurlijst met zo'n 6 tot 10 'core-readings' en dan nog minimaal 20 boeken/artikelen waar je toch in elk geval even aan gesnuffeld moet hebben. Veel van onze tijd besteden we dan ook in de Library: boeken zoeken, artikelen kopiëren en vooral heel veel lezen.


En dat lezen...., dat moeten we nu maar weer snel gaan doen....

3 opmerkingen:

  1. Lieve Bart & Ineke! Mooi om te lezen dat jullie zo gevarieerd bezig zijn en daarvan genieten. We zijn zeer benieuwd naar de toepassing ;-). Veel liefs uit Houten, GMA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit klink vermoeiend, maar helemaal te gek. Hopelijk blijf je gezond, Ineke! Hiervan wil je toch geen minuut missen.
    Wordt er een opname gemakt vn jullie kooruitvoering in de kerstviering? Dan teken ik bij deze vast in ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel fijne kersttijd! Ben benieuwd wat jullie allemaal geleerd hebben. Hier hebben we met een paar leden van het muziekteam genoten van een workshop van Paul Baloche! Groetjes Harry.

    BeantwoordenVerwijderen