woensdag 17 november 2010

Tesco

Wie ons een beetje kennen zal het niet verbazen dat we onze burgerlijke trekjes meegenomen hebben naar Londen!


Door de week zijn we dus hele dagen op school, en op zaterdag hebben we twee andere projecten. Ten eerste: het huis schoonmaken. Aangezien ons huis hier een stuk kleiner is dan thuis, zijn we daar verbazingwekkend snel mee klaar. Dat geeft toch te denken... Het heeft ook zo z'n voordelen om wat kleiner te wonen. En zeker na de preek gisteren in Chapel (elke dinsdagmorgen) over 'greed' en 'consumerism'; we hebben weer wat om over na te denken!


Het andere project voor de zaterdag is: boodschappen doen. Bij de plaatselijke bakker halen we 2 of 3 broden voor in de vriezer en daarna fietsen we naar de Tesco. Vlakbij ons zit een winkelcentrumpje met wat kleinere winkels, maar voor de wekelijkse boodschappen gaan we naar de Tesco Extra. Dat is een superstore in Watford, een ruime 4 kilometer fietsen.


Met onze fietsen zijn we een opvallende verschijning, het lijkt wel alsof alle andere klanten met de auto komen. Er is dan ook een megagrote parkeerplaats, maar een eenvoudig fietsenrek ontbreekt. 


Eenmaal binnengekomen kijk je je ogen uit, zoveel paden, zoveel keus en zoveel verschillende artikelen als er zijn. Levensmiddelen natuurlijk, maar ook van alles voor persoonlijke verzorging, inrichting keuken, badkamer, elektronica en kleding (sloffen!). Het doet ons nog het meeste denken aan LeClerc in Frankrijk. 


Als we met het winkelwagentje door de paden struinen openbaart zich echter wel een verschil tussen ons beiden: Bart houdt van snel en efficiƫnt winkelen: boodschappenlijst op volgorde van de winkel en het liefst op een draf langs de schappen, en Ineke vindt het leuker om wat rond te neuzen tijdens het shoppen. Tot dusver heeft ons huwelijk het overleefd. Vooral omdat we onszelf nadien trakteren op een donut bij Krispy Kreme! (Die natuurlijk ook een filiaal heeft in onze mega-Tesco.)

5 opmerkingen:

  1. Het doet me goed om te lezen dat jullie zo verschillend zijn bij het boodschappen doen. Bart, je lijkt op mij. Ineke heeft meer van Douwe weg, hoe kan dat nou??? Wij noemen het: het verschil tussen boodschappen doen (Bart en ik) en winkelen (Ineke en Douwe). Herkenbaar?
    Verder hoop ik als we bij jullie zijn ook zo'n lekkere donut te mogen proeven - kan ik m'n bestelling vast plaatsen?
    In ieder geval leuk om de nieuwe blog te lezen. Dank (dikke dank, zou Douwe zeggen)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi geschreven verhaal, en zo herkenbaar. Toch wel leuk dat we die superstore al hebben gezien en 'beleefd'. Terwijl ik las dacht ik al aan Krispy Kreme, de lekkerste donuts ooit! Ik ga ze rond kerst toch maar eens zelf proberen te maken, tenslotte heb ik foto's van hoe ze het daar doen...;-) Die foto met sloffen is ook erg leuk en lekker warm. Koud hier! Veel liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi lieverds,
    Wat een heerlijk verhaal weer!
    We genieten erg van jullie blog.
    Dikke knuffel van Bertram en Han

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En die engelse koekies, Bart? Zeker een zeer ruime sortering!! Dus je kan je lol op.
    Heb je Elton John nog gezien? Die woont meen ik in Watford! En je moet natuurlijk ook eens naar een voetbalwedstrijd gaan.
    Leef je ook mee met de verloving van prins William?
    groet, Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En nog van harte gefeliciteerd, Bart!!!!
    Nico

    BeantwoordenVerwijderen